Crunch
Ostatnio nie po drodze mi było do neta:) Jak mnie nie trafił szlag to padło na kompa. Ale na szczęście nie próżnowałam przez ten czas i kilka smakołyków przygotowałam. Choćby taki crunch...chrupiący, dosyć cięzki, bardzo słodki i mocno imbirowy smakołyk z płatków owsianych. Pyszne to jest, dużo cięzsze od moich ulubionych herbatników z płatków owsianych, ale też godne polecenia! Przepis znalazłam na blogu White Plate. Polecam!
Crunch
110g margaryny
119g cukru trzcinowego
1 łyzka Golden Syrup (można zastąpić miodem, choć to juz nie będzie to samo)
Delikatnie podgrzać w rondelku i wymieszać na gładką masę, a następnie dodać:
225g płatków osianych
1 łyzeczkę imbiru w proszku
Dokładnie wymieszać i przełozyć do blaszki wysmarowanej masłem lub margaryną (ja dodatkowo obsypałam ją bułką tartą).
Posypać płatkami migdałowymi (super sprawdzają sie także grubo pocięte migdały).
Piec w bardzo dobrze nagrzanym piekarniku do 190 stopni C, ok 15 minut. Od razu po upieczeniu pokroić w kwadraty.
smacznego!