Croissanty z jajecznicą

Croissanty z jajecznicą
Zdjęcie - Croissanty z jajecznicą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Tym razem nie tyle przepis, co po prostu pomysł na pyszne śniadanie. Na leniwy poranek, śniadanie do łóżka, mały prezent dla bliskiej osoby. Albo po prostu by sobie dogodzić, co będziemy sobie żałować :) Jajecznica podkręcona jest cheddarem, a w połączeniu z maślanymi croissantami, całość smakuje znakomicie. Prostota i siła smaku. Polecam wypróbować, gwarantuję, że jeszcze nie raz powrócicie do takiego zestawienia.
PS Mamo, wszystkiego dobrego!!!


Składniki na 2-3 porcje
  • 3 croissanty
  • 3 duże jajka
  • ser cheddar, startego na małych oczkach (ok. 30 g, wedle własnego smaku)
  • sól, pieprz
  • garść posiekanego szczypiorek
  • łyżka masła do smażenia

Croissatny przekroić na pół, jednak nie przecinać do końca. Szczypiorek drobno pokroić, Na patelni rozgrzać masło, po czym wbić jajka, dodać soli, pieprzu, startego sera cheddar i smażyć do ścięcia. Na koniec dodać szczypiorek. Jajecznicę przełożyć do wnętrza rogalików. Podawać od razu.


Zdjęcie - Croissanty z jajecznicą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Kategorie przepisów