Coś prostego na osłodę
Dawno temu, będąc z rodzicami na Mazurach, miałam okazję skosztować bardzo pysznej i do tego bardzo prostej i słodkiej przekąski. Wszystkie smaki łączyły się z przyjemnym chrupaniem pod zębami. Dwa składniki wyczułam od razu, a trzeciego, białego serka nie mogłam do niczego podczepić. Okazało się, że kluczem do unikatowego smaku tej przekąski jest właśnie ten biały, kremowy serek, a mianowicie serek mascarpone. Niebo w gębie, a do tego jak proste do przyrządzenia! :)
WAFLE PRZEKŁADANE DŻEMEM WIŚNIOWYM, NUTELLĄ I SERKIEM MASCARPONE
Składniki:
- duże wafle
- serek mascarpone
- dżem wiśniowy
- nutella
Każdy wafel smarujemy osobno: dżemem, serkiem i nutellą (warstwy powinny być nie za grube i nie za cienkie, ale powinny być wyczuwalne). Układamy jeden na drugim, ale w ten sposób, by posmarowane warstwy się ze sobą nie stykały. Ważne jest to, aby serek był środkową warstwą. Możemy oczywiście tworzyć tyle warstw, na ile mamy ochotę.
Następnie tak przygotowane wafle, kroimy w kształt jaki tylko nam się podoba.
Prawda, że proste? A jakie smaczne :)
WAFLE PRZEKŁADANE DŻEMEM WIŚNIOWYM, NUTELLĄ I SERKIEM MASCARPONE
Składniki:
- duże wafle
- serek mascarpone
- dżem wiśniowy
- nutella
Każdy wafel smarujemy osobno: dżemem, serkiem i nutellą (warstwy powinny być nie za grube i nie za cienkie, ale powinny być wyczuwalne). Układamy jeden na drugim, ale w ten sposób, by posmarowane warstwy się ze sobą nie stykały. Ważne jest to, aby serek był środkową warstwą. Możemy oczywiście tworzyć tyle warstw, na ile mamy ochotę.
Następnie tak przygotowane wafle, kroimy w kształt jaki tylko nam się podoba.
Prawda, że proste? A jakie smaczne :)