Ciasto pierogowe "2"

Ciasto pierogowe "2"

Bardzo delikatne ciasto pierogowe- bardzo polecam i w dodatku smaczne :-)

Zdjęcie - CIASTO PIEROGOWE,,2,,  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

1 SZKLANKA CIEPŁEJ WODY

1 JAJKO

1 ŁYŻKA MASŁA

2 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ + do podsypywania

ok. 4-5 SZKLANEK MAKI PSZENNEJ

Wlać do miski wodę, jajko i mieszać ręką. Następnie dodać szczyptę soli i roztopione masło oraz mąkę ziemniaczana a następnie pszenną i wyrabiać ciasto, aż będzie gładkie, a po przekrojeniu będą pęcherzyki. Przykrywać ściereczką, by nie wyschło. Rozwałkowywać podsypując mąką ziemniaczane.

Zdjęcie - CIASTO PIEROGOWE,,2,,  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów