Ciasto pierogowe "1"

Zdjęcie - CIASTO PIEROGOWE,,1,,  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Delikatne ciasto pierogowe i miękkie takie jak lubię , można zrobić w robocie choć ja robię ręcznie i nie rozpada się. No i świetnie się rozwałkowuje.

 

1 SZKLANKA CIEPŁEJ WODY ale nie gorącej

3 SZKLANKI MĄKI

1 JAJKO

SZCZYPTA SOL

1 ŁYŻKA MASŁA roztopionego


Do miski wlać wodę dodać szczyptę soli oraz masło i roztrzepać rękom i powoli dosypywać maki i wyrabiać aż ciasto stanie się gładkie, sprężyste a po przekrojeniu będą pęcherzyki powietrza. Odkrawamy kawałek ciasta i rozwałkujemy podsypując mąką.

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

Przepisy z tych kategorii

Placuszki z serkiem homogenizowanym i tartym jabłkiem
1

Placuszki z serkiem homogenizo…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Rogaliki Kifli

Rogaliki Kifli

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Domowe Twixy bez cukru
1

Domowe Twixy bez cukru

Tyna Tyna
In cooking we trust

Kruche babeczki z jabłkami

Kruche babeczki z jabłkami

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Brzoskwinotka

Brzoskwinotka

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Ciasto zebra
2

Ciasto zebra

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Przepisy z tych kategorii

Espresso tonic
1

Espresso tonic

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sałatka grecka
1

Sałatka grecka

food² food²
Food Square

Sałatka szopska
1

Sałatka szopska

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Deser z malinami
1

Deser z malinami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Gęsty sos czekoladowy bez cukru
1

Gęsty sos czekoladowy bez cukr…

Tyna Tyna
In cooking we trust

Koktajl pomidorowy z miodem
1

Koktajl pomidorowy z miodem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku