Ciasto Piegusek Adama

Ciasto Piegusek Adama
Zdjęcie - Ciasto Piegusek Adama - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Piegusek Adama - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Piegusek Adama - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Piegusek Adama - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Piegusek Adama - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Piegusek Adama - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Piegusek Adama - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Piegusek Adama - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Piegusek Adama - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Piegusek Adama - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 250 g margaryny PALMA
  • 6 jajek
  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 czekolady
Przygotowanie

Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Czekolady pokruszyć lub zetrzeć na tarce jarzynówce. Jajka utrzeć z cukrem i miękką margaryną na gładką masę, a następnie, stale mieszając, dodawać porcjami mąkę z proszkiem. Na końcu dodać rozdrobnioną czekoladę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką i piec ok. 40 - 45 minut w 180 st. C. Po ostudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.

Ciasto jest lekkie i kruche niczym babka piaskowa - po prostu pyszne!


Historia przepisu z szuflady Adama:

"Uwielbiam go zrobić co niedzielę - całej rodzinie smakuje."


Kategorie przepisów