Ciasto na śmietanie z jagodami
przepis:
150 g dag mąki
125 ml słodkiej śmietany kremowej
125 g cukru pudru
cukier waniliowy
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
jagody
Śmietanę ubić z cukrem i cukrem pudrem.
Stale ubijając dodać kolejno jajka.
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i dodać małymi porcjami do masy śmietanowej.
Ciasto wyłożyć na okrągłą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Jagody umyć, osuszyć i ułożyć na cieście.
Ciasto piec ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180° C.
125 ml słodkiej śmietany kremowej
125 g cukru pudru
cukier waniliowy
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
jagody
Śmietanę ubić z cukrem i cukrem pudrem.
Stale ubijając dodać kolejno jajka.
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i dodać małymi porcjami do masy śmietanowej.
Ciasto wyłożyć na okrągłą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Jagody umyć, osuszyć i ułożyć na cieście.
Ciasto piec ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180° C.