Ciasto Generał babci Marty

Ciasto Generał babci Marty
Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto Generał babci Marty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki Ciasto:
  • 1 k. margaryny PALMA
  • 1 jajo
  • 3 szkl. mąki
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 szkl. cukru
Krem:
  • 2 szkl. kwaśnej śmietany
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. wiórków kokosowych
  • 1 czubata łyżka kakao
Przygotowanie

CIASTO

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, rozwałkować na grubość ok. 1 cm i upiec placki (ok. 15 - 20 min. w 180 st. C).

KREM

Śmietanę zmiksować z cukrem, dodać kakao, wiórki i ucierać dalej.

Przestudzone placki przełożyć kremem, udekorować i wstawić do lodówki na kilka - kilkanaście godzin.

Kategorie przepisów