Ciasto czekoladowe z jabłkami
 
            
                    
Kolejna odsłona ciasta czekoladowego. Świetnie komponuje się również ze śliwkami lub gruszką. Ciasto wilgotne, sycące ale nie za słodkie. Serdecznie polecam.
Ciasto czekoladowe ze śliwkami
 W rondelku rozpuszczamy cukier, masło, mleko, czekoladę i kakao, 
odstawiamy do ostygnięcia  i dodajemy jajko. W misce mieszamy mąkę z 
proszkiem do pieczenia i dodajemy ostudzoną czekoladową masę. Miksujemy 
na najszybszych obrotach około minutki. Mieszamy z pokrojonymi w kostkę jabłkami. Wylewamy do wyłożonej papierem 
do pieczenia keksówki (25x10cm). Pieczemy w 180 stopniach 50 minut lub
 do suchego patyczka.Ciasto można wyjąć dopiero po całkowitym ostygnięciu, inaczej się pokruszy. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem lub zrobić ulubioną polewę.
 
W rondelku rozpuszczamy cukier, masło, mleko, czekoladę i kakao, 
odstawiamy do ostygnięcia  i dodajemy jajko. W misce mieszamy mąkę z 
proszkiem do pieczenia i dodajemy ostudzoną czekoladową masę. Miksujemy 
na najszybszych obrotach około minutki. Mieszamy z pokrojonymi w kostkę jabłkami. Wylewamy do wyłożonej papierem 
do pieczenia keksówki (25x10cm). Pieczemy w 180 stopniach 50 minut lub
 do suchego patyczka.Ciasto można wyjąć dopiero po całkowitym ostygnięciu, inaczej się pokruszy. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem lub zrobić ulubioną polewę.
 tutaj wersja ze śliwkami http://mamabartka.blogspot.com/2011/08/ciasto-czekoladowe-ze-sliwkami.html
tutaj wersja ze śliwkami http://mamabartka.blogspot.com/2011/08/ciasto-czekoladowe-ze-sliwkami.html                
                
                Ciasto czekoladowe ze śliwkami
- 150g gorzkiej czekolady
- 150g mąki
- 150g cukru
- 150g masła
- 150ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 20g kakao
- 2-3 dojrzałe antonówki
 W rondelku rozpuszczamy cukier, masło, mleko, czekoladę i kakao, 
odstawiamy do ostygnięcia  i dodajemy jajko. W misce mieszamy mąkę z 
proszkiem do pieczenia i dodajemy ostudzoną czekoladową masę. Miksujemy 
na najszybszych obrotach około minutki. Mieszamy z pokrojonymi w kostkę jabłkami. Wylewamy do wyłożonej papierem 
do pieczenia keksówki (25x10cm). Pieczemy w 180 stopniach 50 minut lub
 do suchego patyczka.Ciasto można wyjąć dopiero po całkowitym ostygnięciu, inaczej się pokruszy. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem lub zrobić ulubioną polewę.
 
W rondelku rozpuszczamy cukier, masło, mleko, czekoladę i kakao, 
odstawiamy do ostygnięcia  i dodajemy jajko. W misce mieszamy mąkę z 
proszkiem do pieczenia i dodajemy ostudzoną czekoladową masę. Miksujemy 
na najszybszych obrotach około minutki. Mieszamy z pokrojonymi w kostkę jabłkami. Wylewamy do wyłożonej papierem 
do pieczenia keksówki (25x10cm). Pieczemy w 180 stopniach 50 minut lub
 do suchego patyczka.Ciasto można wyjąć dopiero po całkowitym ostygnięciu, inaczej się pokruszy. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem lub zrobić ulubioną polewę.
 tutaj wersja ze śliwkami http://mamabartka.blogspot.com/2011/08/ciasto-czekoladowe-ze-sliwkami.html
tutaj wersja ze śliwkami http://mamabartka.blogspot.com/2011/08/ciasto-czekoladowe-ze-sliwkami.html                 
            