Ciastka pełnoziarniste
Pyszne zdrowe ciasteczka z mąki pełnoziarnistej, płatków i otrębów no - oczywiście bez konserwantów. Mi i dzieciom smakowały bardzo mój R trochę narzekał i pytał co to za ziarna, ale wrońcu i tak zjadł :-) stwierdził nie są pyszne, ale dobre ... faceci ha ha
100 g MASŁA
2 ŁYŻKI WODY
135 g MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ
50 g PŁATKÓW OWSIANYCH ZMIELONYCH
50 g OTRĘBÓW PSZENNYCH
4 ŁYŻKI BRĄZOWEGO CUKRU
Masło utrzyj z cukrem, następnie dodaj wodę, zmielone płatki oraz otręby i zmiksuj masę. Powoli dosypuj mąkę i zagnieć ciasto tak by się nie kleiło. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok 30 minut do 1 godzinki. Rozwałkuj i wykrawaj kółka o średnicy 3 cm i ok 3mm grubości. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 C ok 10-15 minut. Wyjąc i studzić na kratce. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Smacznego