Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone

Pyszny deser, który zrobicie w kilka chwil. Kiedy macie ochotę na coś słodkiego, ale nie chcecie włączać piekarnika, te ciasteczka są świetnym rozwiązaniem. Tym razem zrobiłam z nutellą, ale można ją zamienić na gęsty dżem, lub powidła.
Z podanych składników zrobiłam 14 ciastek.
Składniki na ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone:
- 1 paczka biszkoptów okrągłych
- serek mascarpone (ok.125 g.)
- kilka łyżek kremu czekoladowego (użyłam Nutelli)
- niepełna szklanka śmietanki 30 %
- 8 łyżek wiórków kokosowych
Jak wykonać ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone?
Śmietankę i wiórki przełożyć do osobnych miseczek.
Wewnętrzną, płaską stronę biszkopta, posmarować dość grubo serkiem mascarpone.
Drugi biszkopt, też z wewnętrznej strony, posmarować nutellą.
Oba biszkopty złożyć ze sobą.
Namoczyć w śmietance, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.