Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone

Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone

Zdjęcie - Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Pyszny deser, który zrobicie w kilka chwil. Kiedy macie ochotę na coś słodkiego, ale nie chcecie włączać piekarnika, te ciasteczka są świetnym rozwiązaniem. Tym razem zrobiłam z nutellą, ale można ją zamienić na gęsty dżem, lub powidła.
Z podanych składników zrobiłam 14 ciastek.




Składniki na ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone:

  • 1 paczka biszkoptów okrągłych
  • serek mascarpone (ok.125 g.)
  • kilka łyżek kremu czekoladowego (użyłam Nutelli)
  • niepełna szklanka śmietanki 30 %
  • 8 łyżek wiórków kokosowych

 

Jak wykonać ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone?

Śmietankę i wiórki przełożyć do osobnych miseczek.

Wewnętrzną, płaską stronę biszkopta, posmarować dość grubo serkiem mascarpone.

 

Zdjęcie - Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Drugi biszkopt, też z wewnętrznej strony, posmarować nutellą.

 

 

Zdjęcie - Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Oba biszkopty złożyć ze sobą.

 

 

Zdjęcie - Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Namoczyć w śmietance, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.

 

 

Zdjęcie - Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciastka biszkoptowe z nutellą i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami






 









Kategorie przepisów