Ciasteczka z nutellą

Ciasteczka z nutellą

Przepyszne, kruche ciasteczka przekładane ulubionym kremem czekoladowo orzechowym –  nutellą.  Ciasteczka, które polubią dzieci, dla dorosłych wspaniałe do kawy lub herbaty. Doskonałe na potrzeby domowe, dla gości. Proste, które można szybko przygotować w domu. Zapraszam !

Zdjęcie - Ciasteczka z nutellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na ok. 24 szt.:

  • 125 g miękkiego masła
  • 115 g mąki tortowej
  • 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g budyniu waniliowego w proszku
  • 50 g cukru pudru

Zdjęcie - Ciasteczka z nutellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wykonanie:

  1. Masło utrzeć na puszystą masę i dodać pozostałe składniki.
  2. Wyrobić  ręcznie do połączenia wszystkich składników.
  3. Uformować w kulę, zawinąć w folię i schłodzić 40 minut w lodówce.
  4. Rozwałkować na 0,5 cm i wycinać krążki o średnicy 5 cm lub odrywać  ciasto i formować małe kulki, które następnie spłaszczyć widelcem.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180 st. C, przez 15 minut, do zarumienienia.
  6. Zimne przekładać 1 łyżeczką nutelli i sklejać drugim ciasteczkiem.
  7. Posypać cukrem pudrem.

Uwaga !

Ciasteczka są bardzo kruche i należy delikatnie wyjąć z blachy.

Smacznego !

autor: Samantha

Zdjęcie - Ciasteczka z nutellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciasteczka z nutellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów