Ciasteczka z migdałami
Ciasteczka z migdałami, prawie jak bezy, prawie jak makaroniki pyszne, chrupiące do herbatki akurat.. znikły w zastraszającym tempie w brzuchach moich dzieci
Ciasteczka z migdałami
- 4 białka
- szczypta soli
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki tartych migdałów BackMit
Białka ubijamy na sztywno wraz ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy po 1 łyżce cukru a na koniec gdy piana będzie już ubita dodajemy migdały i ostrożnie mieszamy łyżką. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy naszą masę, łyżka koło łyżki zachowując min. 1,5 cm odstępy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i w takiej temp. pieczemy ciasteczka przez 5 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 160 C i tak pieczemy kolejne 20 minut / uwaga ciasteczka mają się lekko przy brązowić/ . Ciasteczka zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.