Ciasteczka z migdałami

Ciasteczka z migdałami, prawie jak bezy, prawie jak makaroniki ;) pyszne, chrupiące do herbatki akurat.. znikły w zastraszającym tempie w brzuchach moich dzieci :)

Ciasteczka z migdałami

  • 4 białka
  • szczypta soli
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki tartych migdałów BackMit

Zdjęcie - Ciasteczka z migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

ciasteczka z migdałami

Białka ubijamy na sztywno wraz ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy po 1 łyżce cukru a na koniec gdy piana będzie już ubita dodajemy migdały i ostrożnie mieszamy łyżką. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy naszą masę, łyżka koło łyżki zachowując min. 1,5 cm odstępy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i w takiej temp. pieczemy ciasteczka przez 5 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 160 C i tak pieczemy kolejne 20 minut / uwaga ciasteczka mają się lekko przy brązowić/ . Ciasteczka zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.

Przepisy z tych kategorii

Amaretti- włoskie migdałowe ciasteczka

Amaretti- włoskie migdałowe ci…

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Kokosanki na ksylitolu
1

Kokosanki na ksylitolu

Laura Laura
Cafe Babilon

Co zrobić z białek
2

Co zrobić z białek

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Ciasteczka lukrem malowane
1

Ciasteczka lukrem malowane

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Makowe babeczki
1

Makowe babeczki

montka montka
cukierenka

Makaroniki migdałowo-kokosowe
3

Makaroniki migdałowo-kokosowe

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...