Ciasteczka z jagodami goji

Ciasteczka z jagodami goji
przepis:

 .

100 g suszonych jagód goji

2 łyżki miodu

100 g płatków owsianych

100 g mąki orkiszowej z pełnoziarnistej

1 jajko

30 ml oleju rzepakowego

zapach migdałowy

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

Jagody opłukać, namoczyć w wodzie. Odcisnąć.

Płatki owsiane zrumienić na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu). Ostudzić.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, płatkami owsianymi i jagodami.

Dodać olej, jajko, miód i wszystko razem dobrze wymieszać. Ciasto zawinąć w folię przezroczystą i wstawić na pół godziny do lodówki.

Po wyjęciu z lodówki, ciasto rwać na małe kawałki , kształtować  krążki  średnicy ok. 5 cm.

Ciasteczka ułożyć na blasze pokrytej papierem pergaminowym. Wstawić  do piekarnika nagrzanego do temp. 200º C. Piec ok. 15 min.

Z podanych składników wychodzi ok 20 ciasteczek.

Zdjęcie - Ciasteczka z jagodami goji - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasteczka z jagodami goji - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów