Ciasteczka z czekoladą
Ciasteczka trochę już w klimacie świątecznym, ale ciągle z akcentem jesiennym Kruche, deliktane z pyszną czekoladą. Polecam!
SKŁADNIKI:
ciasto:
300 g mąki
200 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
polewa:
125 g ciemnej czekolady
60 g śmietanki kremowej
listki ozdobne z białej czekolady
Z podanych składników na ciasto zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożyczwczą i wsadzić na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ciasto rozwałkowac na placek grubości 3 mm i wykrawać ciasteczka.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10-12 minut.
Czekoladę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej. Ciasteczka posmarować przygotowaną polewą i udekorować listkami.