Ciasteczka z białym serem
Mam w domu chore dziecko. Dziecko, dopóki temperatura nie zbliża mu się do 40 stopni, w domu zdecydowanie się nudzi. Wymyśliłam więc robienie ciasteczek, co zawsze spotyka się z entuzjazmem.
Przepis z książki "Kuchnia polska".
Składniki:
25 dag twarogu (najlepiej pełnotłustego)
3 szklanki mąki
1 jajko
2 łyżki śmietany
2 łyżki mleka
szklanka cukru pudru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
polewa czekoladowa i lukier do dekoracji
Zmiel twaróg. Dodaj do niego resztę składników i wyrób ciasto. Rozwałkuj ciasto na cienki placek i wycinaj dowolne kształty.
Piecz na złoty kolor w 180 stopniach, po wystygnięciu udekoruj.
Ciasteczka są twarde i chrupiące, ale bardzo smaczne.