Ciasteczka ryżowe

Ciasteczka  ryżowe

Niektórzy z Was pamiętają te ciasteczka z dzieciństwa, ale ja jadłam je pierwszy raz w życiu. A smakowały mi bardzo! Kruche na zewnątrz, w środku klejące. Pycha! Następnym razem zrobię podwójną porcję.

/źródło: "Ciasta siostry Anieli"/Zdjęcie - Ciasteczka  ryżowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiCiasteczka ryżowe

Składniki:

paczka kleiku ryżowego

25 dag margaryny

1 szklanka cukru (może być niepełna)

4 jajka


Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Następnie wymieszać z kleikiem. Białka ubić na sztywną pianę, lekko połączyć z ciastem. Łyżeczką nakładać ciasto na blachę wyłożoną papierem. Upiec na złoty kolor w temperaturze 190 stopniC.

Smacznego!

Kategorie przepisów