Ciasteczka pomarańczowo-mandarynkowe

Chrupiące ciasteczka pomarańczo- mandarynkowe własnej roboty są najlepsze...

Zdjęcie - CIASTECZKA POMARANCZOWO - MANDARYNKOWE  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

200 g. MARGARYNY

CUKIER PUDER 1 SZKLANKA (200g)

SKÓRKA Z 1 POMARAŃCZY

SOK Z MANDARYNEK 2 SZTUK

MĄKA ZIEMNIACZANA 2 ŁYŻKI

1 SZKLANKA MĄKI

Margarynę,cukier puder , startą skórkę i sok z mandarynek - wszystko zmiksować. Następnie dodać mąki i wyrobić rękoma. Uformować wałeczki i przełożyć na folię spożywczą i włożyć na chwilę do zamrażalnika. Wyjąć wałeczki i pokroić w plasterki i wyłożyć na papier do pieczenia.

Piec w 180 C ok 15- 20 minut

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy