Ciasteczka kokosowo - ryżowe

Zdjęcie - Ciasteczka kokosowo - ryżowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Miałam zapas kleiku ryżowego, to wykorzystałam je do ciasteczek kokosowo - ryżowych. Ciasteczka szybkie do wykonania i smaczne, bardzo długo zachowują świeżość, polecam!

Składniki:

  • 20 dag masła lub margaryny
  • 1 paczka kleiku ryżowego
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • pół szklanki cukru kryształu
  • marmolada lub konfitura

Kleik wsypać do miski razem z cukrami, wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać.  Następnie dodać jajka, wymieszać, na koniec wlać roztopione masło lub margarynę, wyrobić.

Z powstałej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą kulkę lekko spłaszczyć i zrobić dziurkę. Piec 15 minut w temperaturze 160 stopni C do złotego koloru. Po ostudzeniu w dziurki nałożyć marmoladę lub konfiturę.

Zdjęcie - Ciasteczka kokosowo - ryżowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Przepisy z tych kategorii

Owsiane ciasteczka z rodzynkami i czekoladą
26

Owsiane ciasteczka z rodzynkam…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Cytrynowe muffinki z makiem
7

Cytrynowe muffinki z makiem

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Francuskie ciastka z ananasem
10

Francuskie ciastka z ananasem

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Ciasteczka owsiane z pszennymi zarodkami
7

Ciasteczka owsiane z pszennymi…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Owsiano-owocowe batoniki (flapjacks)
12

Owsiano-owocowe batoniki (flap…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Biedroneczki są w kropeczki. I babeczki też.
8

Biedroneczki są w kropeczki. I…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty