Chutney z porzeczki

Chutney z porzeczki

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Nieziemski smak chutney z porzeczki białej i czerwonej do mięska pyszności... choć przyznam się że wyjadam wprost ze słoiczka :-)

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

1 kg PORZECZKI ( czerwonej i białej)

2 SZKLANKI CUKRU

125 ml OCTU MALINOWEGO

SZCZYPTA GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ

1 ŁYŻECZKA PIEPRZU BIAŁEGO

4 DUŻE CEBULE


Porzeczki oczyścić i zasypać cukrem pozostawić przez noc. Kolejnego dnia przelać wszystko do garnuszka dodać pokrojoną w piórka cebulę i resztę przypraw. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając aby nam się nie przypaliło. Gdy chutney będzie już dość gęsty przelać go do słoiczków i pasteryzować ok 15-20 od zagotowania minut.

Smacznego

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów