Chutney z porzeczki

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Nieziemski smak chutney z porzeczki białej i czerwonej do mięska pyszności... choć przyznam się że wyjadam wprost ze słoiczka :-)

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

1 kg PORZECZKI ( czerwonej i białej)

2 SZKLANKI CUKRU

125 ml OCTU MALINOWEGO

SZCZYPTA GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ

1 ŁYŻECZKA PIEPRZU BIAŁEGO

4 DUŻE CEBULE


Porzeczki oczyścić i zasypać cukrem pozostawić przez noc. Kolejnego dnia przelać wszystko do garnuszka dodać pokrojoną w piórka cebulę i resztę przypraw. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając aby nam się nie przypaliło. Gdy chutney będzie już dość gęsty przelać go do słoiczków i pasteryzować ok 15-20 od zagotowania minut.

Smacznego

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Konfitura z żurawiny

Konfitura z żurawiny

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Sok z czarnego bzu

Sok z czarnego bzu

napiecyku napiecyku
napiecyku

Dżem wiśniowy
3

Dżem wiśniowy

aronia aronia
Wiem co jem

Dżem z czarnej porzeczki - fit
1

Dżem z czarnej porzeczki - fit

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Domowy dżem z wiśni i dżem z czarnych porzeczek

Domowy dżem z wiśni i dżem z c…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Dżem wiśniowy z amaretto
1

Dżem wiśniowy z amaretto

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit