Chutney z porzeczki

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Nieziemski smak chutney z porzeczki białej i czerwonej do mięska pyszności... choć przyznam się że wyjadam wprost ze słoiczka :-)

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

1 kg PORZECZKI ( czerwonej i białej)

2 SZKLANKI CUKRU

125 ml OCTU MALINOWEGO

SZCZYPTA GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ

1 ŁYŻECZKA PIEPRZU BIAŁEGO

4 DUŻE CEBULE


Porzeczki oczyścić i zasypać cukrem pozostawić przez noc. Kolejnego dnia przelać wszystko do garnuszka dodać pokrojoną w piórka cebulę i resztę przypraw. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając aby nam się nie przypaliło. Gdy chutney będzie już dość gęsty przelać go do słoiczków i pasteryzować ok 15-20 od zagotowania minut.

Smacznego

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - CHUTNEY Z PORZECZKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Kandyzowane kumkwaty
1

Kandyzowane kumkwaty

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Konfitura z agrestu z syropem z agawy

Konfitura z agrestu z syropem…

Olivia Olivia
Zdrowe Debiuty

Pigwa w syropie do herbaty
1

Pigwa w syropie do herbaty

napiecyku napiecyku
napiecyku

Pigwa do herbaty
1

Pigwa do herbaty

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Dżem z ciemnych winogron
1

Dżem z ciemnych winogron

aronia aronia
Wiem co jem

Ocet aromatyzowany czarną porzeczką
1

Ocet aromatyzowany czarną porz…

aronia aronia
Wiem co jem