Chrzan z jajkiem

Chrzan z jajkiem

Zdjęcie - CHRZAN Z JAJKIEM (HORSERADISH WITH EGG) - Przepisy kulinarne ze zdjęciamichrzan z jajkiem

Dzisiaj zaległy przepis świąteczny czyli chrzan z jajkiem na Wielkanoc. Bardzo smaczny i szybki do zrobienia. Idealnie pasuje do ugotowanych jajek i do wielkanocnych wędlin, polecam :-)

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 słoiczek chrzanu - 200 g
  • kawałek świeżego chrzanu - 10 cm
  • szklanka kwaśnej śmietany 18 % - 250 ml
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Świeży chrzan obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Chrzan połączyć z jajkami. Dodać chrzan ze słoika, musztardę, majonez, kwaśną śmietanę. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Na koniec dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Najlepiej na całą noc. Ilość śmietany, chrzanu, musztardy, majonezu, przypraw zależna jest od Waszych upodobań.
Smacznego! Zapraszam również na: Sos wiosenny
CHRZAN Z JAJKIEM (HORSERADISH WITH EGG)CHRZAN Z JAJKIEM (HORSERADISH WITH EGG)


Zdjęcie - CHRZAN Z JAJKIEM (HORSERADISH WITH EGG) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów