Chrupiąca marchewka z pieczarkami i szpinakiem


Zdjęcie - Chrupiąca marchewka z pieczarkami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Tylko kilka składników i mamy pyszną misę ciepłych chrupkich warzyw. Można potraktować ją jako sałatkę na ciepło lub dodatek do obiadu.

2 marchewki
kilka ciemnych pieczarek
szpinak baby
czosnek
sól i pieprz
oliwa
sezam lub czarnuszka









Marchew obierz i potnij w plastry a plastry w paseczki ( wzdłuż warzywa), pieczarki w plasterki. Rozgrzej oliwę i wrzuć na mocno rozgrzaną marchew, smaż krótko, dodaj pieczarki i czosnek pocięty w plasterki. Dodaj sól. Na koniec wrzuć wypłukany szpinak i wyłącz już palnik. Mieszaj. Posyp sezamem lub czarnuszką:)

Przepisy z tych kategorii

Zdrowy fast food - szybkie wrapy z hummusem i warzywami
2

Zdrowy fast food - szybkie wra…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Edamame w słodko-pikantnej glazurze

Edamame w słodko-pikantnej gla…

Dzi Dzi
karmelowy

Tapenada, czyli ziemia w doniczce ;)

Tapenada, czyli ziemia w donic…

shrewa shrewa
CornerWithRecipes

Cukiniowe spahgetti
1

Cukiniowe spahgetti

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Różowa pasta kanapkowa

Różowa pasta kanapkowa

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Pasta z czarnych oliwek do chleba
3

Pasta z czarnych oliwek do chl…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu