Chowder z łososiem

Chowder z łososiem

Zdjęcie - Chowder z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zostawiam Was dziś z błyskawiczną, pyszną zupą, którą Lucinda Scala Quinn gotowała u Marthy Stewart. Chowder z łososiem. Trochę ją zmieniłam, nie dodając bulionu rybnego, bo nie miałam. Dałam bulion warzywny. Dzięki temu zupa ma jedynie delikatny rybny posmak, tylko za sprawą łososia. Wyszła naprawdę bardzo dobra i myślę, że następnym razem również zostanę przy bulionie warzywnym. Obiad będzie gotowy w 30 minut :)

Chowder z łososiem obiad jednogarnkowy na podstawie - Chowder, Lucinda Scala Quinn
2 łyżki oleju, 1 cebula drobno pokrojona, biała część pora (plasterki),  sól, pieprz, 3 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę, 2 marchewki pokrojone w kostkę, 1,5 l bulionu warzywnego, 400 g świeżego łososia pokrojonego w sporą kostkę, ½ szkl. słodkiej śmietany 18%, kilka łyżek świeżego koperku
Cebulę i por dusić na oleju na małym ogniu 6-8 minut. W trakcie posypać solą. Dodać ziemniaki, marchewkę i bulion. Gotować 8 minut. Dodać łososia i gotować jeszcze trzy minuty. Dodać śmietanę, koperek, doprawić solą i pieprzem.
Zdjęcie - Chowder z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Kategorie przepisów