Chłodnik

Chłodnik

(dla leniwych)

zsiadłe mleko ok 350 g

maślanka lub kefir ok 150 g

koncentrat czerwonego barszczu - łyżeczka do herbaty albo dwie

sok z cytryny do smaku

sól i pieprz do smaku

1 ogórek - obrany i pokrojony w paski

4 rzodkiewki pokrojone w paski

koper - dużo

szczypiorek - dużo

jajko na twardo pokrojone w ćwiartki

Mleko i maślankę wymieszać w misce, dodać koncentrat, wrzucić ogórek i rzodkiewkę, koperek, szczypiorek, dosolić, dosypać pieprzu, dodać soku z cytryny.

Wstawić na godzinę do lodówki.

Przed podaniem przelać do mniejszych miseczek i włożyć ćwiartki jajka.

Przepisy z tych kategorii

Pide - turecka pizza

Pide - turecka pizza

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pavlova z kremem budyniowym i truskawkami

Pavlova z kremem budyniowym i…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Drożdżowe ze śliwkami

Drożdżowe ze śliwkami

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Ciasto z rurkami bez pieczenia
1

Ciasto z rurkami bez pieczenia

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Tradycyjne curry z kurczaka

Tradycyjne curry z kurczaka

Camelki Camelki
To gotują Saudyjskie Wielbłądy

Tort truskawkowy
1

Tort truskawkowy

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Przepisy z tych kategorii

Kruche ciasto z budyniem i rabarbarem
1

Kruche ciasto z budyniem i rab…

Obiad gotowy Obiad gotowy
Obiad gotowy!

Jajka pieczone w oliwie

Jajka pieczone w oliwie

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Biszkopt z malinami
1

Biszkopt z malinami

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Omlet francuski z czosnkiem niedźwiedzim i fetą
2

Omlet francuski z czosnkiem ni…

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Frittata z bazylią
1

Frittata z bazylią

Tyna Tyna
In cooking we trust

Tradycyjna carbonara
2

Tradycyjna carbonara

Obiad gotowy Obiad gotowy
Obiad gotowy!