Chłodnik

Chłodnik

(dla leniwych)

zsiadłe mleko ok 350 g

maślanka lub kefir ok 150 g

koncentrat czerwonego barszczu - łyżeczka do herbaty albo dwie

sok z cytryny do smaku

sól i pieprz do smaku

1 ogórek - obrany i pokrojony w paski

4 rzodkiewki pokrojone w paski

koper - dużo

szczypiorek - dużo

jajko na twardo pokrojone w ćwiartki

Mleko i maślankę wymieszać w misce, dodać koncentrat, wrzucić ogórek i rzodkiewkę, koperek, szczypiorek, dosolić, dosypać pieprzu, dodać soku z cytryny.

Wstawić na godzinę do lodówki.

Przed podaniem przelać do mniejszych miseczek i włożyć ćwiartki jajka.

Przepisy z tych kategorii

Racuchy z jabłkami
3

Racuchy z jabłkami

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Tatar wołowy. Przepis klasyczny.
1

Tatar wołowy. Przepis klasyczn…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Ciasto kruche z owocami
4

Ciasto kruche z owocami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Ciasto drożdżowe mojej babci

Ciasto drożdżowe mojej babci

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Racuchy drożdżowe z jabłkami
3

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Kluski szare
2

Kluski szare

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Przepisy z tych kategorii

Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkami

Barszcz czerwony z ziemniakami…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Czarna fasola z chorizo

Czarna fasola z chorizo

Tyna Tyna
In cooking we trust

Sałatka brokułowa z jajkami, kukurydzą i tuńczykiem
2

Sałatka brokułowa z jajkami, k…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Sałatka z młodej cukinii z miętą i fetą
1

Sałatka z młodej cukinii z mię…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Najlepsze buraki do obiadu lub na przekąskę
1

Najlepsze buraki do obiadu lub…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Mielone paprykowe
4

Mielone paprykowe

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu