Chleb miodowy z maszyny

Na Mikołaja zostałam obdarowana rewelacyjnym wynalazkiem jakim jest maszyna do pieczenia chleba. W związku z tym rozpoczęłam wielkie testowanie i obecnie jestem gotowa podać przepis na chleb z maszyny, który jest lekki i smaczny, i na pewno się udaje. Okazuje się, że jedynie wybrane przepisy nadają się do maszyny i takie też będę co jakiś czas zamieszczać opatrzone dopiskiem „z maszyny”. Pieczywo z maszyny robi się banalnie szybko. Jednocześnie pieczywo nie traci wartości odżywczych i wciąż jest zdecydowanie zdrowsze od większości kupnych wynalazków. Jest to idealne rozwiązane dla zapracowanych wielbicieli zdrowej żywności.

Zdjęcie - Chleb miodowy z  maszyny  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ilość: 1 bochenek

Czas przygotowania: 5min

Poziom trudności: 1/10

SKŁADNIKI:

  • 320ml wody
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu
  • 600g mąki pszennej u mnie typ 650
  • 10g świeżych drożdży

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 Wszystkie składniki według podanej kolejności umieszczamy w maszynie.

2. Nastawiamy wybrany program- u mnie 1.

3. Pamiętamy aby po sygnale dźwiękowym wyciągnąć łopatki.

4. A po upieczeniu wyciągnąć z foremki i studzić na kratce.

5. Polecam również nie kroić bochenka zanim nie wystygnie całkowicie.

6. Chleb rewelacyjnie komponuje się z wędliną.

Smacznego!

Kategorie przepisów

Podobne przepisy