Chilli con pescado
Rybna alternatywa dla chilli con carne. Typowy przepis na chilli, ale z pominięciem fasoli, za którą nie przepadam. Jeden z moich ulubionych obiadów.
Składniki:
4-5 średnich cebul
1-2 papryki (ulubione)
4 ząbki czosnku
2 płaty ryby (ja użyłam mintaja)
3 duże łyżki przecieru pomidorowego z kartonu
ok. 400 g pomidorów z kartonu
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia, oregano, chilli con carne
Na patelnię wlać 4 łyżki wody (lub trochę oliwy), dodać posiekaną cebulę i paprykę w kawałkach. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie dołożyć kawałki ryby, posiekany czosnek oraz przyprawy. Przykryć i dusić 5 minut. Dodać przecier, pomidory i jeszcze raz dusić przez 5 minut. Smacznego!