Chałwowa panna cotta

 

Zdjęcie - Chałwowa panna cotta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

250 ml jogurtu naturalnego

200 g chałwy waniliowej

1 cukier waniliowy

1 łyżka cukru pudru

2 łyżeczki żelatyny

 .

Do żelatyny oddać niewielką ilość zimnej wody.  Kiedy żelatyna napęcznieje rozpuścić ją  najlepiej nad parą, w kąpieli wodnej.

Chałwę rozdrobić,  zmiksować z jogurtem, dodać cukier waniliowy i ewentualnie dosłodzić.

Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie zmiksować.

Masę przelać do salaterek, posypać pokruszoną chałwą, odstawić do lodówki.

Przepisy z tych kategorii

Maślankowa panna cotta
2

Maślankowa panna cotta

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Szybko, słodko, kokosowo... Trufelki
6

Szybko, słodko, kokosowo... Tr…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Domowe krówki, śmietankowe – przepis
6

Domowe krówki, śmietankowe – p…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Lekki deser jogurtowy z owocami i galaretką
9

Lekki deser jogurtowy z owocam…

gania gania
My cuisine

Śmietanowiec
1

Śmietanowiec

Rodzinka Rodzinka
Notatki kulinarne

Batoniki z Marsa ;)
4

Batoniki z Marsa ;)

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie