Cezar wrap

Cezar wrap

Wrapy, tortille, placki… jak zwał tak zwał. Najważniejsze, że są pyszne z wieloma dodatkami. Ja tortille napakowałam kurczakiem, sałatą, jajkiem i parmezanem, czyli składnikami sałatki cezar. Wspaniale smakuje o każdej porze dnia. To również doskonała odmiana dla codziennych kanapek lub drugiego śniadania do szkoły.

Zdjęcie - Cezar wrap - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Cezar wrap składniki:
  • 4 placki tortilli
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 4 jajka
  • sałata
  • parmezan

sos:

  • majonez
  • 1 łyżka musztardy
  • oliwa
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól, pieprz
przygotowanie:

Piersi z kurczaka grilluję i kroję w mniejsze paski. Jajka gotuję na twardo.

5 łyżek majonezu łączę oliwą i majonezem, następnie dodaję wyciśnięty czosnek, paprykę, sól i pieprz.

Tortille smaruję majonezem, układam sałatę, kurczaka, plastry jajka, ścieram parmezan i polewam sosem. Zawijam ścisło, kroję na pół i podaję.

Jeśli wrapy szykuję na drugie śniadanie dla dziecka lub na podróż pakuję w papier śniadaniowy lub folię aluminiową.

Zdjęcie - Cezar wrap - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Cezar wrap - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Cezar wrap - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów