Cebulowo-ziemniaczany Eintopf

Zdjęcie - Cebulowo-ziemniaczany Eintopf - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

50 dag cebuli

50 dag ziemniaków

20 dag schabu

1 łyżka suszonego tymianku

2 listki laurowe

sól

pieprz

2 łyżki oleju

3/4 l bulionu

Cebule  obrać, pokroić na połówki, a następnie  w półkrążki.

Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, uważając aby nie zbrązowiała.

Ziemniaki, obrać, opłukać i pokroić w ćwiartki.

Schab opłukać, pokroić na kotlety.

Do cebuli dodać bulion, ziemniaki, schab, oraz przyprawy i gotować  ok. 40 min.

 

Przepisy z tych kategorii

Zupa ziemniaczana
1

Zupa ziemniaczana

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Pierożki empanadas z ziemniakami, czarnymi oliwkami, rozmarynem i chorizo
2

Pierożki empanadas z ziemniaka…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Tarta z nadzieniem z batatów
2

Tarta z nadzieniem z batatów

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Ziemniaki po grecku
1

Ziemniaki po grecku

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Aloo gobi - kalafior smażony z ziemniakami

Aloo gobi - kalafior smażony z…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki

Polędwiczki wieprzowe z purée…

food² food²
Food Square

Pulpety z dynią
2

Pulpety z dynią

Patrycja Patrycja
Simply Food

Gulasz z cukinią

Gulasz z cukinią

Patrycja Patrycja
Simply Food

Spaghetti carbonara
2

Spaghetti carbonara

Patrycja Patrycja
Simply Food

Pieczeń
1

Pieczeń

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Tarte flambée. Alzacki podpłomyk w sierpniowej Piekarni

Tarte flambée. Alzacki podpłom…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami