Cebulowo-ziemniaczany Eintopf

przepis:

 .

50 dag cebuli

50 dag ziemniaków

20 dag schabu

1 łyżka suszonego tymianku

2 listki laurowe

sól

pieprz

2 łyżki oleju

3/4 l bulionu

Cebule  obrać, pokroić na połówki, a następnie  w półkrążki.

Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, uważając aby nie zbrązowiała.

Ziemniaki, obrać, opłukać i pokroić w ćwiartki.

Schab opłukać, pokroić na kotlety.

Do cebuli dodać bulion, ziemniaki, schab, oraz przyprawy i gotować  ok. 40 min.

Zdjęcie - Cebulowo-ziemniaczany Eintopf - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Cebulowo-ziemniaczany Eintopf

Cebulowo-ziemniaczany Eintopf

figmara figmara
figowe smaki

Coleslaw z sosem farmerskim

Coleslaw z sosem farmerskim

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sałatka z kaszą jaglaną, pieczoną papryką i miętą

Sałatka z kaszą jaglaną, piecz…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Sałatka z tortellini, ogórkami, papryką i kukurydzą

Sałatka z tortellini, ogórkami…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Makaron z szynką i groszkiem

Makaron z szynką i groszkiem

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Leczo z młodej kapusty
1

Leczo z młodej kapusty

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Pieczone ziemniaczki

Pieczone ziemniaczki

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Ryżowa zapiekanka z brokułem i łososiem

Ryżowa zapiekanka z brokułem i…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Placki z cukinii i kolby kukurydzy
1

Placki z cukinii i kolby kukur…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Tatar wołowy. Przepis klasyczny.

Tatar wołowy. Przepis klasyczn…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą
1

Surówka z kapusty pekińskiej z…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Ziemniaki smażone z fasolką szparagową i papryką
1

Ziemniaki smażone z fasolką sz…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu