Cebulowo- jabłkowe grzanki cheddarowe
Bardzo lubimy tosty w każdej postaci i przygotowujemy je myślę, że tak jak i większość z Was co najmniej kilka razy w miesiącu (jak nie tygodniu!), zwykle klasyczne z masłem i serem, tym razem jednak zainspirowani zabawą kulinarną "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda mój mąż postanowił kromki bagietki posmarować smalczykiem roślinnym Smakowita Pajda z cebulką i jabłkami i to był strzał w dziesiątkę. Smakowita Pajda zaskoczyła nas, tym, że po podpieczona z bagietką nadaje jej idealną chrupiącą strukturę. Smalczyk roślinny Smakowita Pajda w tej kombinacji jest bardzo wyraźnie wyczuwalny nawet przy nałożeniu cienkiej jego warstwy rewelacyjnie koresponduje z serem żółtym. Polecam!
Ilość: dla 4 osób
Poziom trudności: 1/10
Czas przygotowania: 15 minut
SKŁADNIKI:
- 1 bagietka pszenna
- opakowanie Smalczyku roślinnego Smakowita Pajda z cebulką i jabłkami
- 150 g startego sera cheddar
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Bagietkę kroję na cienkie kromki.
2. Każdą kromkę posmarowałam obficie smalczykiem roślinnym Smakowita Pajda.
3. Do rozgrzanego piekarnika (funkcja grill) włożyłam kanapki na ok. 5 minut do czasu aż będą złotego koloru.
4. Na podpieczone grzaneczki ułożyłam starty ser cheddar i całość wsunęłam do piekarnika na kolejne 3-4 minuty.
5. Podałam gorące, pozostałe gdy przestygły wciąż pozostały bardzo chrupiące.