Carpaccio z buraków z granatem, rukolą i kozim serem
Składniki
- 250 g upieczonych lub ugotowanych buraków
- 150 g pestek granatu
- 100 g miękkiego koziego sera
- 70 g rukoli
- 45 ml oleju Kujawski z ostropestu tłoczonego na zimno
- 25 ml octu z czerwonego wina
- 5 g miodu
- sól i pieprz
Kategorie przepisów
- Sałatki
- Kuchnia włoska
- Dieta wegetariańska
- Warzywa
- Ser
- Obiad
- Kolacja
- do 15 minut
- Czas na buraki
- Wigilijne potrawy inaczej
- Karnawałowe szaleństwo kulinarne
- Szef kuchni poleca
- Lekki obiad
- Sezon na sałatę
- Tydzień z kuchnią włoską
- Samo zdrowie
- Błyskawiczny obiad
- Eleganckie przyjęcie
- Inspiracje z Kujawskim
- Niezwykłe aromaty
- Oleje tłoczone na zimno