Carmel chicken

Zdjęcie - CARAMEL CHICKEN - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dzisiaj coś dla młodszych smakoszy.

Składniki:

500g piersi z kurczaka
1 łyżka oleju
1 czerwona cebula
3 ząbki czosnku
3 łyżki ciemnego sosu sojowego
90g brązowego cukru

Wykonanie:

Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso w dwóch partiach po 2 minuty z każdej strony. Wyjąć z patelni i odłożyć. Zmniejszyć płomień i włożyć na patelnię posiekaną cebulę. Podsmażać przez około 5 minut, pod koniec dodać posiekany czosnek. Włożyć z powrotem kurczaka, dodać sos sojowy, wymieszać dokładnie, przykryć patelnię i gotować jeszcze przez 10 minut. Na 4 minuty przed końcem dodać cukier i zdjąć pokrywkę. Podczas gotowania mieszać od czasu do czasu, aby powstający syrop dokładnie pokrył mięso kurczaka. Najlepiej podawać z ryżem i zielonymi warzywami, takimi jak fasolka szparagowa czy brokuły.

Zdjęcie - CARAMEL CHICKEN - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Na podstawie przepisu Billa Grangera z książki "Bill cooks for kids"

Przepisy z tych kategorii

Potrawka z kurczakiem i pieczarkami
1

Potrawka z kurczakiem i piecza…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Pierś kaczki w sosie winnym

Pierś kaczki w sosie winnym

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Pieczone piersi z kurczaka w panierce (LOW FODMAP, gluten free, lactose free)
3

Pieczone piersi z kurczaka w p…

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Chrupiący indyk w panierce panko
2

Chrupiący indyk w panierce pan…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Eskalopki z indyka
4

Eskalopki z indyka

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Kurczak w słodko kwaśnym sosie
2

Kurczak w słodko kwaśnym sosie

Rusty fork Rusty fork
Rusty fork