Cake pops
Cake pops przygotowywane z tego co miałam w lodówce dla dzieci, na szkolną Wigilię i Jasełka.
Zabawy z tym dużo, ale efekt końcowy zadowalający. Mam nadzieję, że dzieciom zasmakuje
SKŁADNIKI:
100 g przesuszonych biszkoptów
200 g mascarpone
100 g nutelli
polewa czekoladowa
kolorowe posypki
kawałek styropianu
Biszkopty umieścić w foliowym worku i rozmiażdżyć wałkiem na piasek. Dodać nutellę, mascarpone i dokładnie wymieszać. Z masy uformować kulki i wsadzić do lodówki na kilka godzin (ja trzymałam całą noc).
Przygotować polewę czekoladową.
Kulki nabić na patyczki do szaszłyków i maczać w polewie czekoladowej, a następnie obsypać posypką.
Gotowe cake pops nabić na kawałek styropianu i pozostawić do zastygniecia.