Bulgur z suszonymi pomidorami

przepis:

saszetka kaszy bulgur "Plony Natury"

6 plastrów suszonych pomidorów

sól, pieprz

olej

1 szalotka

Pomidory zalać niewielką ilością gorącej wody, tak aby napęczniały.

Po ostudzeniu pomidory drobno pokroić, a wodę, w której się moczyły zostawić do późniejszego podlania kaszy.

Szalotkę pokroić w kostkę.

Zagotować ok. 1 litra wody, dodać sól do smaku.

Do gotującej się wody wrzucić torebkę kaszy.

Przykryć i gotować przez ok. 15 min.

Torebkę z kaszą wyjąć z wody, odsączyć.

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim szalotkę, a następnie dodać pomidory, kaszę oraz sól i pieprz do smaku.

Podlać wodą, która została od moczenia pomidorów. Chwilę razem smażyć.

Zdjęcie - Bulgur z suszonymi pomidorami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy