Bulgur z suszonymi pomidorami
przepis:
saszetka kaszy bulgur "Plony Natury"
6 plastrów suszonych pomidorów
sól, pieprz
olej
1 szalotka
Pomidory zalać niewielką ilością gorącej wody, tak aby napęczniały.
Po ostudzeniu pomidory drobno pokroić, a wodę, w której się moczyły zostawić do późniejszego podlania kaszy.
Szalotkę pokroić w kostkę.
Zagotować ok. 1 litra wody, dodać sól do smaku.
Do gotującej się wody wrzucić torebkę kaszy.
Przykryć i gotować przez ok. 15 min.
Torebkę z kaszą wyjąć z wody, odsączyć.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim szalotkę, a następnie dodać pomidory, kaszę oraz sól i pieprz do smaku.
Podlać wodą, która została od moczenia pomidorów. Chwilę razem smażyć.