Błyskawiczne ciasteczka owsiane
Składniki:
- 200 g płatków owsianych
- 100 g masła (lub oleju kokosowego)
- 2 jaja
- 2 łyżki miodu
- 100 ml mleka (może być napój roślinny)
- 50 g. siemienia lnianego
- 50 g. suszonej żurawiny
- 50 g. jagód goi
- 50 g. pestek dyni
- 50 g. nasion słonecznika
- 50 g. sezamu
Płatki rozdrabniamy w blenderze, dodajemy siemię lniane, słonecznik, sezam i żurawinę, jagody goi, dynię, słonecznik i razem mieszamy. Masło (Olej) rozpuszczamy. wlewamy do mieszanki płatków, dodajemy jajka, miód, mleko i starannie mieszamy. Formujemy ciasteczka, układamy na blaszce od piekarnika i pieczemy w 180°C przez ok.15-20 minut na złoty kolor. Studzimy na kratce.