Biszkopt z jagodami


Zdjęcie - BISZKOPT Z JAGODAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

4 jajka
250g cukru
250g mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
2 łyżki wody
1 łyżka octu
200g jagód (w oryginalnym przepisie są 4 jabłka)

Wykonanie:

Jajka ubijać z cukrem przez około 3 minuty. Następnie dodawać pozostałe składniki zaczynając od płynnych, a kończąc na mące z proszkiem do pieczenia. Okrągłą formę do pieczenia o średnicy 26cm(tortownicę) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej ciasto. Na wierzch wysypać jagody. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190C i piec przez około 40 minut, albo do suchego patyczka. Po wystudzeniu delikatnie posypać cukrem pudrem.


Zdjęcie - BISZKOPT Z JAGODAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Źródło przepisu - książka Elizy Mórawskiej "O jabłkach"


Przepisy z tych kategorii

Szybkie ciasto z borówkami i kruszonką
1

Szybkie ciasto z borówkami i k…

aronia aronia
Wiem co jem

Ciasto z borówkami
1

Ciasto z borówkami

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Ciasto ucierane z owocami
2

Ciasto ucierane z owocami

Doprawione Fantazją Doprawione Fantazją
Doprawione Fantazją

Razowe ciasto z jagodami i migdałami

Razowe ciasto z jagodami i mig…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Ciasto z jagodami
2

Ciasto z jagodami

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Ciasto lawendowe z jagodami i sosem truskawkowym

Ciasto lawendowe z jagodami i…

SzczyptaSmaQ SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ