Biszkopt "1"

Delikatny i puszysty biszkopt który zawsze wychodzi

wystarczy przełożyć kremem i ciasto gotowe pychotka :-)

Zdjęcie - BISZKOPT,,1,,  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

6 JAJEK

1 SZKLANKA CUKRU PUDRU

¾ SZKLANKI MAKI ZIEMNIACZANEJ

¾ SZKLANKI MAKI PSZENNEJ

2 ŁYŻKI CUKRU WANILIOWEGO

SZCZYPTA SOLI

Żółtka oddzielić od białek i ubić białka za sztywno ze szczyptą soli, następnie dodawać powoli cukier puder,cukier waniliowy  i ubijać dalej aż powstanie delikatna piana. Po ubiciu piany wrzucić żółtka mieszając delikatnie dodawać mąki – wymieszać na jednolita masę . Piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok. 30 minut termoobieg.

SMACZNEGO

 

Przepisy z tych kategorii

Biszkopt kakaowy
1

Biszkopt kakaowy

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Biszkopt genueński
1

Biszkopt genueński

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Biszkopt
3

Biszkopt "rzucany"- najlepszy

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Biszkopt  idealny
9

Biszkopt idealny

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Biszkopt
11

Biszkopt

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Ciasto piegus
11

Ciasto piegus

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni