Biały sernik

Biały sernik
przepis:

40 dag serka homogenizowanego Pilos

0,5 szklanki cukru pudru

0,5 szklanki śmietany 30 %

2  małe jajka

3 łyżki  mąki ziemniaczanej

0,25 szklanki mleka

aromat  pomarańczowy

płatki migdałowe

biała czekolada

Serek, cukier, śmietanę i jajka dokładnie zmiksować.

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mlekiem i dodać do masy serowej.

Wymieszać i dodać aromat pomarańczowy.

Małą tortownicę  (20  cm Ø) owinąć szczelnie folią aluminiową.

Masę serową wylać do tortownicy.

Piekarnik rozgrzać do temp. 150 ºC. 

Tortownicę umieścić w   większej formie i wstawić do  nagrzanego piekarnika.

Do formy z tortownicą dolać gorącą wodę , tak aby foremka  była zanurzona na wysokość 2/3.

Sernik piec 1 - 1,5 godziny. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, kiedy sernik będzie już suchy.

Sernik wyjąć, ostudzić, polać białą czekoladą i posypać płatkami migdałów , wstawić do lodówki.

Zdjęcie - Biały sernik - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Biały sernik - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Biały sernik - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Biały sernik - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów