Biała na słodko-ostro z grilla
Nasze dziecko uwielbia mięska z grilla, najbardziej lubi karkówkę i kiełbaski, więc dla synka była podwawelska, dla nas biała kiełbasa, która przez noc marynowała się z jednej strony na słodko, z drugiej na ostro. Korzystając z lata przynajmniej raz w tygodniu robimy sobie grilla.
Składniki:
Przygotowanie:
Do tego chlebek pszenny z tego przepisu i sok żurawinowy z lodem i bez dla chłopaków;)
Smacznego:)
Składniki:
- 6 białych kiełbasek
- 3 łyżki tabasco (użyłam Mad Dog)
- 3 łyżki miodu
Przygotowanie:
- kiełbaski ponacinać na skos z obu stron
- na dno naczynia wyłożyć miód - najlepiej żeby był dość gęsty, wtedy wręcz wsmarowujemy go w kiełbaski i na wierzchu z drugiej strony na każdą dajemy w nacięcia tabasco
- zostawiamy tak na całą noc w lodówce
- następnego dnia grillujemy i zjadamy z ulubionymi dodatkami
- u nas łagodny sos koperkowy i chrzanowo-majonezowo-cytrynowy
Do tego chlebek pszenny z tego przepisu i sok żurawinowy z lodem i bez dla chłopaków;)
Smacznego:)