Biała kiełbasa zapiekana z cebulką

Biała kiełbasa zapiekana z cebulką

Zdjęcie - Biała kiełbasa zapiekana z cebulką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Biała kiełbasa zapiekana z cebulką to tradycyjne danie na moim stole wielkanocnym. Potrawa bierze udział w zabawie Kuchnia Wielkanocna 2010, gorąco polecam!

Składniki:
1 kg białej kiełbasy surowej (nie parzonej)
6 - 7 cebul
majeranek
kostka rosołowa
6 ząbków czosnku
1,5 szklanki wody

Cebulę pokroić w talarki. Kostkę rosołową rozpuścić w ciepłej wodzie, zetrzeć do niej czosnek.

W naczyniu żaroodpornym układać warstwami:

  • kiełbasa
  • cebula
  • majeranek (dużo)
  • kiełbasa
  • cebula
  • majeranek

Wszystko zalać bulionem czosnkowym, zapiekać pod przykryciem około pół godziny w temperaturze 180 - 200 stopni C.


Zdjęcie - Biała kiełbasa zapiekana z cebulką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego:-)

Zdjęcie - Biała kiełbasa zapiekana z cebulką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Biała kiełbasa zapiekana z cebulką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów