Biała kiełbasa z cebulą w białym winie

Biała kiełbasa z cebulą w białym winie

Zdjęcie - Biała kiełbasa z cebulą w białym winie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 5 kiełbas białych surowych
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • olej Kujawski 3 ziarna
  • 1/2 szklanka białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka majeranku
  • ok. 1 łyżeczki czerwonej papryki
  • pieprz
  • szczypta soli
  • koperek

Przygotowanie:

Cebule kroimy w piórka, czosnek w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej Kujawski 3 ziarna, delikatnie solimy i smażymy, aż będzie szklista.

Na drugiej patelni smażymy kiełbasę z obydwu stron, dodajemy przesmażoną cebulę,  posypujemy papryką oraz pieprzem i zalewamy winem. 

Przykrywamy i smażymy na małym ogniu przez 10 minut. W połowie dodajemy majeranek.

Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

Zdjęcie - Biała kiełbasa z cebulą w białym winie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Czas przygotowania: 25 min.

Ilość porcji: 5

Kategorie przepisów