BEZY W TRZECH SMAKACH
Ach te bezy!... pyszne i chrupiące. Przedstawiam Wam je dziś w trzech smakach.
- Kokosowym
- Kawowym
- Waniliowym
- 4 białka
- pół szklanki cukru pudru
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka rozpuszczalnej kawy
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki cukru waniliowego
- aromat waniliowy
Ubiłam białka dosypując stopniowo cukier puder.
Dodałam mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny.
Podzieliłam białka na trzy części.
Do jednej dodałam rozpuszczoną kawę.
Do drugiej wiórki kokosowe.
Do trzeciej porcji wsypałam cukier waniliowy i parę kropli aromatu waniliowego.
Wyciskałam białka na blachę.
Piekłam około godziny w temperaturze 140 stopni.
Smacznego!