Bezy o smaku owocowym
Drugi przepis na bezy, tym razem o smaku owocowym, w zależności od tego jaki kisiel dodamy do masy bezowej.Z podanego przepisu wychodzą 3 duże blachy bez.
Składniki:
Sposób wykonania:Białka ubić na sztywno razem ze szczyptą soli, bod koniec ubijania dodać stopniowo cukier i kisiel owocowy ( u mnie był o smaku truskawkowym )Blachy wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą rękawa lub szprycy nakładać małe kopczyki ( ja nakładałam łyżką bo nie miałam zbyt dużo czasu).Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w temperaturze 120 – 130 stopni C.Po upieczeniu wyjąc i wystudzić.Smacznego :-)
Składniki:
- 3 białka
- Szczypta soli
- 190 g cukru pudru
- 1 kisiel o smaku owocowym bez cukru
Sposób wykonania:Białka ubić na sztywno razem ze szczyptą soli, bod koniec ubijania dodać stopniowo cukier i kisiel owocowy ( u mnie był o smaku truskawkowym )Blachy wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą rękawa lub szprycy nakładać małe kopczyki ( ja nakładałam łyżką bo nie miałam zbyt dużo czasu).Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w temperaturze 120 – 130 stopni C.Po upieczeniu wyjąc i wystudzić.Smacznego :-)