Bezy

Po pieczeniu szarlotki zostały mi białka , więc postanowiłam wypróbować przepis na bezy . Wyszły pyszne - kruche , a w środku lekko ciągnące .

Składniki :

  • pół szklanki białek
  • 1 szklanka cukru

Białka lekko ubić , wsypać połowę cukru . Ubijać dalej , aż piana stanie się lśniąca . Wtedy dosypać resztę cukru i ubijać dalej , dość długo - aż masa zgęstnieje .

Blachę wysmarować margaryną i oprószyć lekko mąką . Wyciskać na blachę małe porcyjki piany - najlepiej za pomocą szprycki do dekorowania ciast . Piec ( a właściwie suszyć ) około 1 godziny w temperaturze 100 stopni , na termoobiegu .

Zdjęcie - Bezy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Bezy czekoladowe z borówkami

Bezy czekoladowe z borówkami

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Bezy, beziki domowe
1

Bezy, beziki domowe

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

Bezy z kremem

Bezy z kremem

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

Ciasto galaretkowe
1

Ciasto galaretkowe

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Przepis na idealną bezę
1

Przepis na idealną bezę

Qchnia24 Qchnia24
Qchnia24

Bezowe gniazdka z kremem
2

Bezowe gniazdka z kremem

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo