Bezglutenowy deser halloweenowy
Błyskawiczna, megałatwa, niezupełnie niezdrowa i pozostająca w guście dzieci słodka przekąska na halloweenową imprezkę. Najfajniej wygląda podawana w małych, szklanych naczynkach, ale jeśli podamy ją zbiorczo w misie, też będzie dobrze. A może i lepiej?
Po więcej przepisów na strrrraszne dania zapraszam do zakładki Halloween.
Weźmy (na 4 porcje):
szklankę puree z pieczonej dyni
garść bezglutenowej posypki lub ciemnych ciasteczek (np. czarnych z mojej książki)
kilka żelków-robali
do smaku - syrop klonowy, wanilia i cynamon
Puree z dyni podgrzać, dodać do smaku przyprawy i syrop klonowy, wymieszać. Rozłożyć mus do małych naczynek i odstawić do schłodzenia. Wierzch posypać pokruszonymi ciasteczkami lub posypką i powtykać w każdą porcję żelki-robale.