Batony sernikowe z czereśniami
Składniki:
Spód: 100g ciastek kakaowych, 50g miękkiego masła
400g serka kremowego
80g cukru pudru
50g białej czekolady
2 jajka
garść wydrylowanych czereśni
Wykonanie:
Ciastka drobno rozkruszyć i wymieszać z miękkim masłem. Masę wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. W misie utrzeć jajka z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Wylać na uprzednio przygotowany spód z ciastek.Wierzch wyłożyć połówkami czereśni. Piec w piekarniku nagrzanym do 170C przez około 45 minut. Schłodzić w lodówce i pokroić na batony.
Źródło KUKBUK RODZINA 2015 z moimi zmianami.