Banany z grilla
Sezon grillowy uważam za otwarty i to nie szaszłykami, które w pierwszej kolejności wylądowały na grillu ale bananami, które kiedyś w ten sposób serwował mój najmłodszy brat, przy każdej okazji grillowania!
Jest to cudowny deser, delikatny, pyszny, do podania na wiele sposobów: same ( bo są mega słodziutkie, kiedy się upieką), z miodem, z cynamonem, z brązowym cukrem, z lodami, bitą śmietaną, słodką śmietanką, z polewą czekoladową, toffi, z adwokatem, orzechami, płatkami migdałów...
Ze wszystkim i w każdej postaci jak lubicie banany, ten deser będzie smakował wyśmienicie!
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego;)
Jest to cudowny deser, delikatny, pyszny, do podania na wiele sposobów: same ( bo są mega słodziutkie, kiedy się upieką), z miodem, z cynamonem, z brązowym cukrem, z lodami, bitą śmietaną, słodką śmietanką, z polewą czekoladową, toffi, z adwokatem, orzechami, płatkami migdałów...
Ze wszystkim i w każdej postaci jak lubicie banany, ten deser będzie smakował wyśmienicie!
Składniki:
- banany, w ilości jakiej chcemy je zrobić albo dla ilu osób
- dodatki z tych jakie wymienilam wyżej lub inne, które lubicie - u mnie dziś miód i cynamon
Przygotowanie:
- banany, takie całe w skórce kładziemy na ruszt i pieczemy z obu ston aż do skóra stanie się ciemnobrązowa, obrócić na drugą stronę i upiec na taki sam kolor
- wyjąć na talerz, rozciąć przez środek ostrym nożem, skórkę rozchylić, polać, posypać, dodać co chcemy i jeszcze gorące zajadać
Smacznego;)