Bakłażan panierowany serem grana padano

Zdjęcie - Bakłażan panierowany serem grana padano - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

.1 mały bakłażan

1 jajko

2 łyżki mąki pszennej

10 dag utartego sera grana padano

sól, pieprz

olej lub oliwa do smażenia

.Bakłażan pokroić w plastry ok. 1cm.

Plastry posolić, odstawić na pół godziny. 

Następnie bakłażan odcisnąć, osuszyć bibułą, oprószyć pieprzem, mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku i  utartym serze.

Plastry bakłażana smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Podać z sosem czosnkowo-jogurtowym.

.

Sos jogurtowo-czosnkowym :

200 ml gęstego naturalnego jogurtu

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

1 łyżka oliwy z oliwek

 Jogurt wymieszać ze zmiażdżonym  czosnkiem, solą, pieprzem i oliwą.

 

Przepisy z tych kategorii

Salami kalabryjskie z lazurem, serem śmietankowym i polskimi korniszonami
1

Salami kalabryjskie z lazurem,…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Bakłażan zapiekany z pomidorami

Bakłażan zapiekany z pomidoram…

A_SE A_SE
Shabbyeat

Bakłażan w roladkach z serkiem i kabanosami

Bakłażan w roladkach z serkiem…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Carpaccio z buraków z kozim serem
1

Carpaccio z buraków z kozim se…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

Fasola na ostro
4

Fasola na ostro

Anna Anna
Słodko - gorzki świat

Bakłażan i cztery sery
9

Bakłażan i cztery sery

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni