BABKA BISZKOPTOWA

Zdjęcie - BABKA BISZKOPTOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

3 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka maki - w tym 0,25 szklanki maki ziemniaczanej
0,75 szklanki maki tortowej
1 lyzeczka proszku do pieczenia
0,5 kostki masla
olejki

Maslo roztopic.
Wszystkie skladniki ubic mikserem zaczynajac od cukru i jajek, dodac make, proszek, maslo i olejki.
Mozna tez dodac rodzynki, trzeba pamietac by obtoczyc je w mace.
Zamiast rodzynek mozna tez podzielic ciasto na dwie czesci i do jednej dodac kakao, zrobic zebre.

Ciasto przekladamy do niewielkiej foremki i pieczemy w temperaturze 180° przez okolo 30-40 minut.

Przepisy z tych kategorii

Babka pomarańczowa z makiem i czekoladą

Babka pomarańczowa z makiem i…

food² food²
Food Square

Drożdżowy wieniec cynamonowy z czekoladą i orzechami

Drożdżowy wieniec cynamonowy z…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Drożdżowy wieniec z nadzieniem daktylowym, z orzechami i tahini - Weihnachtskranz

Drożdżowy wieniec z nadzieniem…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Świąteczny chlebek cynamonowy z wiśniami

Świąteczny chlebek cynamonowy…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Bolo Rei - portugalski wieniec drożdżowy z bakaliami
1

Bolo Rei - portugalski wieniec…

food² food²
Food Square

Kruidnoten - minipierniczki holenderskie

Kruidnoten - minipierniczki ho…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Przepisy z tych kategorii

Ziołowa choinka do odrywania

Ziołowa choinka do odrywania

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Piernik

Piernik

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Sernik kajmakowy na cieście orzechowym

Sernik kajmakowy na cieście or…

Beti Beti
kruche babeczki

Piernikowe misie (bezglutenowe)
1

Piernikowe misie (bezglutenowe…

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem
1

Korzenna babka bożonarodzeniow…

food² food²
Food Square

Domek z piernika z witrażem

Domek z piernika z witrażem

aronia aronia
Wiem co jem