Babeczki z czereśniami

Wspomnienie letnich dni. Mięciutkie wilgotne babeczki ze sporą ilością czereśni. Znacie smak ciasta maślankowego? Lubicie je? Jeśli tak, to te babeczki na pewno przypadną Wam do gustu.

Zdjęcie - Babeczki z  czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Babeczki z  czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Babeczki z czereśniami

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 25 dag czereśni
  • 1 szklanka maślanki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania babeczek

Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu zmiksować jajko z maślanką i olejem. Dodać suche składniki oraz umyte i wydrylowane czereśnie, wymieszać.

Ciastem napełnić do 3/4 wysokości wyścielone papilotkami foremki na babeczki. Piec ok. 25 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C. Wystudzone babeczki posypać cukrem pudrem.

Zdjęcie - Babeczki z  czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego:)

Kategorie przepisów

Podobne przepisy